Slå adgang med tegn til/fra

Nyt projekt skal fremme iværksætteri blandt unge i Fredericia

Endnu flere unge skal tage en erhvervsuddannelse eller starte deres egen virksomhed i Fredericia. Derfor afsætter Uddannelsesudvalget 200.000 kr. til iværksætterprojekt for unge.

Fredericia skal have en iværksætterkultur. Det er en af målsætningerne i Fredericia Kommunes nye uddannelsespolitik. I går aftes besluttede Uddannelsesudvalget at starte et udviklingsprojekt, der skal fremme iværksætteri og erhvervsuddannelser blandt elever i 10. klasse og på Produktionsskolen.

”Vi arbejder i Uddannelsesudvalget med at fremme iværksætteri og har et særligt fokus på at skabe en iværksætterkultur blandt Fredericias unge. Eleverne får en meget anvendelsesorienteret læring, der tager udgangspunkt i virkelige problemstillinger. Det vil både være en motivation og gøre det lettere at tage springet til en ungdomsuddannelse, ” siger formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

Projektet, som starter til efteråret, bliver styret fra Ung Fredericia, der har ansvaret for at inddrage de andre aktører, som tæller Produktionsskolen, EUC Lillebælt, IBC Fredericia og Business Fredericia. Søren Pedersen, der er leder af Ung Fredericia, som bl.a. omfatter 10. klasse, glæder sig over at kommer i gang med projektet.

”Vi er meget glade for at kunne sætte mere fokus på iværksætteri og erhvervsuddannelser i 10. klasse. Der er lagt op til et rigtig spændende samarbejde med virksomheder om konkrete udfordringer. Samtidig kan samarbejdet med EUC og IBC være med til at inspirere vores elever til at se nye muligheder, når det kommer til uddannelse”, siger Søren Pedersen.

Produktionsskolen er til tilbud for unge, der ikke er startet på en ungdomsuddannelse, eller som er droppet ud og har brug for afklaring af job- og uddannelsesmuligheder. Næstformand i Uddannelsesudvalget Inger Nielsen glæder sig over, at elever på produktionsskolen får mulighed for at være en del af projektet:

”Jeg er meget glad for, at Produktionsskolen også kan få glæde af undervisningen i iværksætteri og erhvervsuddannelser. De har i forvejen et rigtig godt fokus på det praktiske arbejde, og det er meget motiverende for eleverne at tackle problemstillinger fra den virkelige verden. Jeg håber, at det vil give dem lyst til mere uddannelse”, siger Inger Nielsen

Projektet er målrettet elever fra erhvervslinjer og de kreative linjer i 10. klasse og Produktionsskolen og kommer til at omfatte op til 40 elever. Byrådet har over de seneste to år afsat en million kr. til at udvikle et samarbejde med lokale virksomheder om at skabe innovations- og inkubationsfaciliteter med særlig fokus på iværksætteri. De 200.000 kr. til projektet bliver finansieret af denne pulje.

Projektet løber i første omgang et år med opstart i efteråret 2017, og en evaluering til foråret 2018 skal vurdere resultaterne.